Diadrom: Carl Johan Andersson utsedd till ny VD

Diadrom: Carl Johan Andersson utsedd till ny VD

Styrelsen i Diadrom Holding AB (publ) har idag utsett Carl Johan Andersson till ny VD från 1 januari 2019. Han kommer närmast från en roll som Chief Operating Officer i bolaget och ersätter Henrik Fagrell som efter tio år som VD, kommer att föreslås att väljas in i styrelsen vid ordinarie årsstämma 2019 och ta rollen som arbetande styrelseordförande. Samtidigt utses försäljningschef Viktor Eliasson till vice VD för bolaget.

Carl Johan Andersson har en gedigen erfarenhet inom autotech bl.a. inom Volvokoncernen och har arbetat i Diadrom sedan 2011.

– Vi är mycket nöjda med att kunna presentera Carl Johan som ny VD för Diadrom. Han har en gedigen kommersiell och teknisk kunskap inom autotech, samt flera år inom Diadrom. Vårt mål är att bolaget ska påbörja en lönsam tillväxtresa där våra mjukvarulösningar blir en allt större del av vår affär. Henrik Fagrell har gjort en fantastisk insats som VD för Diadrom och hans fortsatta engagemang i bolaget är naturligtvis viktigt, säger Fredrik Ljungberg, styrelseordförande.

– Det ska bli mycket spännande att få möjligheten att leda arbetet med nya Diadrom. Vi har goda möjligheter att utvecklas och växa, inte minst inom vår produktaffär. Att nuvarande VD Henrik Fagrell kommer fortsätta arbeta operativt i bolaget ser jag som enbart positivt. Det ger oss kontinuitet men även en mycket stark resurs för vår framtida affärsutveckling, säger Carl Johan Andersson.

Göteborg den 21 september 2018

Styrelsen för Diadrom Holding AB (publ)
Första Långgatan 19, 413 27 Göteborg
Tel: 031-774 11 00, Fax: 031-774 11 12

För frågor och ytterligare information kontakta:
Fredrik Ljungberg, styrelseordförande, 0733 – 31 11 00

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Diadrom Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014 och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 september 2018 kl. 16.30.

Diadrom Holding AB (publ) är ett specialistbolag med inriktning mot diagnostik av Autotech. Diadrom agerar inom ett område med uthålligt och långsiktig tillväxt då avancerade produkter får ett allt större teknikinnehåll. Diadrom grundades år 1999 och är noterat på Nasdaq First North (ticker DIAH). www.diadrom.se

Share this post on social media