Uppdatering av pressmeddelande från 8 maj 2019 kl. 15:30: Diadrom får order på Diadrom Autotech Bootloader från Nippon Seiki som är världsledande på Head-Up Displays för fordonsindustrin

Uppdatering av pressmeddelande från 8 maj 2019 kl. 15:30:

Diadrom får order på Diadrom Autotech Bootloader från Nippon Seiki som är världsledande på Head-Up Displays för fordonsindustrin

 

Diadrom Systems AB, ett helägt dotterbolag till Diadrom Holding AB (publ), är ett ledande mjukvarubolag som erbjuder tjänster och egna produkter inom diagnostik av Autotech, har fått en order från Nippon Seiki. Nippon Seiki är världsledande inom utveckling och tillverkning av head-up displays (HUD). Head-up displays är en form av förstärkt verklighet, även kallad augmented reality (AR), som innebär att information projiceras direkt på vindrutan.

 

Ordern avser ett utvecklingsprojekt så väl som licens på bolagets produkt Diadrom Autotech Bootloader (DAB). DAB är en flexibel bootloader speciellt framtagen för tillämpningar inom Autotech och för att möta de höga krav som industrin och inte minst OEM:er utvecklat. DAB har utvecklats internt och i kundprojekt under flera år. Affären med Nippon Seiki är bolagets första licensaffär på DAB och markerar det kommersiella genombrottet för ytterligare en av bolagets produkter inom Autotech.

 

”Head-up displays har blivit en allt mer central del av det aktiva förarstödet och prestandakraven är idag därför mycket höga. HUD utvecklas nu från att vara en lösning avsedd framför allt för premiumbilsegmentet till att ingå i alla bilsegment.  Att snabbt och säkert kunna göra en integration i nya bilmodeller är därför mycket viktigt och Nippon Seiki är glada att ha Diadroms stöd i denna process” säger Wojciech Jędruch, Software Engineering Manager, Nippon Seiki (Europe) B.V.

 

”För säkerhetskritiska och komplexa Autotech-applikationer, erbjuder Diadrom idag flera kompletterande produkter till biltillverkare och dess underleverantörer. Vi är väldigt stolta att få hjälpa Nippon Seiki med produkten DAB och hoppas på ett långt produktivt samarbete” säger Carl Johan Andersson, VD, Diadrom.

 

Ledningen i Diadrom bedömer att affären är strategiskt viktig.

 

Partner Fondkommission AB (telefon 031-761 22 30, www.partnerfk.se) är bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North.

 

Göteborg den 10 juni 2019

 

Carl Johan Andersson
Diadrom Holding AB (publ)
Org nr 556676-4857
Första Långgatan 19
413 27 Göteborg
Tel: 031-774 11 00

 

För eventuella frågor om innehållet i pressreleasen kontakta: Carl Johan Andersson, VD Diadrom Holding AB (publ), telefon 0733-31 11 13.

 

Om Diadrom

Diadrom är ett produkt- och specialistkonsultbolag inom diagnostik av Autotech. Autotech utvecklas snabbt som följd av ökad elektrifiering och digitalisering inom fordonssektorn. Diadrom är noterat på Nasdaq First North (ticker DIAH). www.diadrom.se

Nippon Seiki (Europe) B.V är en av världens ledande leverantörer för fordonsindustrin med ett innovativt sortiment inom Driver Information Systems. Nippon Seikis infotainment moduler är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet. Nippon Seiki är marknadsledande inom premium Head-Up Display, för mellan- och högsegmentbilmärken. Nippon Seiki (Europe) B.V grundades 2002 och är ett helägt dotterbolag till Nippon Seiki Co. Ltd., som är baserat i Nagaoka, Japan, och handlas på Tokyobörsen (ticker: TKO:7287).

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Diadrom Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 juni 2019 kl. 13:00.

Share this post on social media